28-03-2018

Ook dit jaar waren wij als groep 8A in dienst van Jumbo. Wij hebben de opdracht van Jumbo gekregen om het grote probleem/dilemma op te lossen. Dit was dan ook hoe de Jumbo ervoor kan zorgen dat het boodschappen doen bij Jumbo in de toekomst iedere dag weer een gezond en lekker feestje wordt.                                                                                                                               

We begonnen het project met een leuke en gezellige lunch bij het grote Jumbo hoofdkantoor. We mochten het koningsontbijt komen voorproeven en er vervolgens een mening over geven. Dit was dan ook erg belangrijk in aanloop naar de koningspelen. Klik HIER voor het filmpje. Die middag werd het dilemma ook gepresenteerd voor ons.                                                                                                   

We gingen vol enthousiasme en goede ideeën het project in. We waren bijna dagelijks bezig met het nadenken en het verwerken van onze ideeën.  

Ook kregen we een presentatieworkshop van Lotte, een medewerker van de Missing Chapter Foundation. We leerden hoe we moesten staan tijdens een presentatie en hoe we het best overkomen bij een publiek. Dit was dan ook erg belangrijk voor de Dialoogsessie.  

Na de workshop hebben we weer volle bak het project voortgezet. Het ging erg goed en er ontstonden weer nieuwe en fantastische ideeën.  

Ook gingen we naar het distributiecentrum van Jumbo, we kregen een lange rondleiding door het magazijn. We kwamen bij een koelmagazijn, namen een kijkje in de vrachtwagens en kregen veel informatie over het werk en nog veel meer. Dit uitje maakte erg veel indruk op de klas. Het was dus super leuk 😀!! 

Het distributiecentrum was niet het enige, we gingen ook naar de Jumbo Foodmarkt. Ook hier zagen we koelruimtes en we zagen hoe de vrachtwagens vanuit het distributiecentrum de producten kwamen afleveren.  

Nadat we de leuke Jumbo uitjes achter de rug hebben was het weer tijd voor het volle werk aan het project. Het verliep erg goed en al snel waren de groepjes de presentatie aan het voorbereiden en oefenen. Dit was dan ook een super goed teken dat we op een flink eind waren aangekomen.  

Op de dag van de dialoogsessie/presentatie bij Jumbo lieten we de presentatie nog even zien aan groep 8B. Ook zij waren onder de indruk. Dit zorgde toch wel voor het nodige zelfvertrouwen bij onze groep. Om 9:30uur werden we opgehaald door de Jumbo bus en reden we nogmaals naar de Foodmarkt. Hier werden we netjes ontvangen met lekker fruit en heerlijke smoothies. Uiteindelijk liepen we naar de presentieruimte waar we ons via de microfoon eventjes hebben voorgesteld. Daarna was het tijd voor de presentatie. Het verliep goed en de directie was erg onder de indruk van onze ideeën. Na de presentatie heeft de directie de nodige vragen gesteld en zijn we nog verder en dieper de ideeën ingegaan.  

Na de presentatie kregen we nog een groot lunchpakket mee en sloten we het project af en reden we weer schoolwaarts. 

 

Verslaggever : Joris van der Burgt van groep 8A.