Welkom op de pagina van de medezeggenschapsraad (MR) van basisschool ’t Ven!

De MR bestaat uit een oudergeleding (3 ouders waarvan 1 voorzitter) en een personeelsgeleding (3 leerkrachten). Als MR behartigen we de belangen van de ouders, de kinderen en het personeel binnen de school.

De MR is een gelijkwaardige gesprekspartner van de directie en kan meepraten, meedenken en meebeslissen over het beleid van de school. In de Wet medezeggenschap op scholen is vastgelegd welke bevoegdheden de MR en de GMR hebben en welke informatie zij behoren te krijgen van de directie of het bestuur. In het overleg met de directie wordt bijvoorbeeld het schoolbeleid en de bijbehorende beleidsplannen besproken. Dit kan betrekking hebben op verschillende gebieden, zoals de besteding van de middelen die de school ontvangt, het schoolplan, de kwaliteit van het onderwijs, veiligheid op en rond school, de organisatiestructuur en het personeelsbeleid.

Naast het controleren van beleidsuitvoering is onze houding vooral pro-actief. Niet alleen achteraf praten, maar juist vooraf meedenken over het beleid van basisschool ‘t Ven. Als MR informeren we alle betrokkenen bij de school door middel van het publiceren van een samenvatting van de notulen op de website van basisschool ’t Ven. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid om via e-mail in contact te komen met de MR of een van de ouder-leden aan te spreken op het schoolplein.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 
Onze MR bestaat uit een delegatie van ouders en leerkrachten:

Dirk van Asseldonk (voorzitter), Iwan van der Heijden, Koen van Helmond, Frank Holthuizen, Charlotte van de Graaf en Saskia Emonds